Ohjeet asiakaspalutuksen tekemiseen

Päätös tuotteen pitämisestä tulee tehdä 14 vuorokauden kuluessa tuotteen vastaanottamisesta.

1. Täytä palautusilmoitus
Täytä palautusilmoitus jotta voimme käsitellä asiakaspalautuksen. Palautusilmoituksen tekemiseen tarvitset tilausnumerosi. Ilmoita palautuslomakkeella palautettavien tuotteiden tuotenumerot.

2. Pakkaa tuotteet
Pakkaa vastaanottamasi tuotteet alkuperäisiin pakkauksiin. Pakkausten uudelleen sulkeminen tulee tehdä läpinäkyvällä pakkausteipillä. Ilmastointeippi ei käy pakkausten sulkemiseen! Mikäli alkuperäisiä pakkausmateriaaleja ei ole, tulee pakkaamiseen käyttää alkuperäistä vastaavaa materiaalia. Puuttellisesta tai vääränlaisesta paketoimisesta voidaan vähentää arvonalenema, sillä tuotetta ei voida myydä palautuksen jälkeen uutena.

Ilmoita meille, 2-4 vuorokauden päähän sopiva noutoaika jotta kuljetusliike voi noutaa tilauksen.

3. Nouto
Kuljetusliike järjestää noudon palautukselle klo 8-16 arkipäivisin. Sinun tulee olla paikalla luovuttamassa palautuvat paketit kuljetusliikkeen kanssa sopimanasi ajankohtana tontin tai kadun varrella toimitusosoitteessa.

4. Maksun palauttaminen
Palautamme sinulle tuotteesta maksamasi hinnan, kun palautus on saapunut takaisin varastollemme ja se on käsitelty. Hinnasta vähennetään tuotteen palautuskustannukset ja mahdollinen arvonalenema. Hyvitys tehdään tilausta tehdessäsi käyttämälle maksutavalle. Mikäli et ole saanut hyvitystä palautuksestasi 30 päivän sisällä palautuksen vastaanottamisesta, ole yhteydessä asiakaspalveluumme.